неділя, 14 липня 2024 р.

IT Restart Ukraine

2.07.2024р




У травні команда учнів нашого закладу освіти подала свій проєкт «Kropyvka_update» на участь у конкурсі «IT Restart Ukraine», категорія «Education», тема «Відновлення України: збереження української землі».  Склад команди: Кондратюк Олександра, 9 клас (програміст), Пирч Руслан, 9 клас (тестувальник), Ляшко Христина, 9 клас (дизайнер), Найсик Андрій, 7 клас (конструктор, Загірцівський ЗЗСО І-ІІ ст.). Учні розробили тренажер, який передбачає дистанційне керування трактором з обприскувачем по GPS, що коропить тільки там, де є рослина. 

На даний час дистанційне керування сприяє збереженню життя і здоров'я людей, бо після бойових дій на полях залишаються нерозірвані боєприпаси та міни, що можуть здетонувати, уламки вибухових пристроїв, тощо. Також під час кроплення лікарі не рекомендують вдихати випари цих речовин.

Цьогоріч конкурс зібрав 188 заявок, проєкти дуже хороші і відповідно - конкуренція більша. Серед його учасників – школярі з різних куточків України зі своїми проєктами та розробками. Нам не вистачило кількох балів, щоб потрапити у фінал конкурсу. Проте наша команда є першою перед фіналістами в категорії «Education»! Партнери конкурсу, окрім фіналістів, відзначили ще кілька шкіл, зокрема і нашу. Вони надіслали нам дуже цінні подарунками! Щиро дякуємо агропромисловому холдингу «Астарта», SAP Ukraine та Благодійному фонді «Повір у себе» за підтримку!

Джерело:

День знань

02.09.2024 1 вересня завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пі...