вівторок, 15 листопада 2022 р.

ІТ-освіта в сільській місцевості

6.10.2022р.

Боббі впевнено і повноправно мандрує кабінетом інформатики Юськовецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів.Ось так міряє метри сорокарічної підлоги робот, імя якому дав скретчист-п’ятикласник Владислав Мазуркевич.

Це вже не перший робот, якого сконструювали роботознавці з Юськовець завдяки подарованому Астартою конструктору «Lego MINDSTORMS. Винахідник роботів 51515». Зараз вони досліджують можливості робота Charlie (він же Боббі). Програмує робота учень 8 класу Пирч Руслан.

Як ви зрозуміли, сьогодні естафету новин проєкту Астарти “ІТ-освіта в сільській місцевості” приймає Юськовецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів. У новому навчальному році нові гуртківці будуть опановувати Скретч-програмування. Серед них - і автор імені робота Боббі, Владислав Мазуркевич.

У Юськовецькому навчальному закладі проєкт з ІТ-освіти працює активно, результативно і на перспективу! Бо, як кажуть у школі, курс допомагає повірити дітям у власні сили. Він закріплює принципи та логіку програмування на практиці, а саме дозволяє запрограмовувати реальні пристрої (рОботи), розробляти на порядок складніші проєкти з об'єктно-орієнтованого програмування Скретч. Це дуже важливо, оскільки основні принципи програмування в майбутньому доведеться застосовувати кожному. Бо комунікація об’єктів (“речей”), які використовують технології для взаємодії між собою, передбачають їх програмування на виконання усього спектру можливих дій. З наставником школярам пощастило: з відповідальності, педагогічного хисту, старанності у роботі учителя-керівника гуртка Сергія Семенюка варто брати приклад.

Попереду - ще так багато цікавого, і до нових відкриттів юськовецькі юні програмісти та роботознавці готові.


Джерело:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Навчально-польові збори

25.04.2024 Відповідно до навчальної програми курсу "Захист України" на 2023/2024 навчальний рік, з метою практичного закріплення з...